Історія

У кожного підприємства, як правило, є своя візитна картка, по якій його відразу відрізняють споживачі. Наприклад, у Дніпропетровського комбінату харчових концентратів, це — кукурудзяні палички. Саме тут, півстоліття тому, ми перші в Україні налагодили виробництво цієї корисної ласощі, смак якої кожен пам’ятає з дитинства.

Уже понад 75 років комбінат успішно працює на ринку продуктів харчування, виробляючи тисячі кілограмів продукції щомісяця. Це і сухі сніданки — кукурудзяні пластівці, кульки, кілечка і всіма улюблені кукурудзяні палички, з яких і почалася історія Дніпропетровського комбінату харчових концентратів. Це кондитерські вироби — всілякі кукурудзяні трубочки. подушечки, вафлі, крумірі. Це кава та напої, серед яких зернова, мелена та розчинна кава, кавові мікси 3в1 і напої здоров’я. Сьогодні асортимент продукції комбінату налічує понад сто сімдесят найменувань. На комбінаті використовується натуральна і екологічно чиста сировина, висока якість якої підтверджена відповідними сертифікатами.

Дніпропетровський комбінат харчових концентратів — це сім виробничих цехів, кожен з яких виробляє свій вид продукції, забезпечуючи стабільною роботою понад 500 робітників, фахівців і менеджерів.
Етапи розвитку підприємства:

1937 г. — дата заснування заводу;
1941 г. — випуск першої продукції — кукурудзяних пластівців;
1963 г. — випуск перших кукурудзяних паличок;
1972 — початок виробництва розчинної кави;
1994 г. — створення акціонерного товариства ЗАТ «ДКПК»;
1999 г. — продукція підприємства випускається під ТМ «Золоте Зерно»;
2002 г. — отримання міжнародного сертифікату якості ISO 9001: 2000 (підтверджена якість і безпечність наших продуктів харчування);
2004 г. — випуск першої в Україні гранульованої кави;
2008 — впровадження унікальної лінії обробки зерна інфрачервоними променями для пластівців моментального приготування;
2012 року — початок виробництва гранульованої кави з додаванням меленої.
2015 — початок виробництва зернової і меленої кави.
2016 г. — Отримання Національного сертифікату і медалі «Лідер Галузі 2016».
2016 г. — Запуск лінії виробництва екструдованих виробів з начинкою.
2016 г. — Отримання Міжнародної Європейської Нагороди за якість (Париж, Франція).
2017 р -Запуск виробництва меленої кави.
2017 г. — Запуск лінії для складних фруктових начинок