UA | EN

Це варто спробувати: найнезвичайніші рецепти кави

Кава — це найпопулярніший напій у світі, у нього мільйони фанатів. За багато років в деяких країнах з’явилися свої унікальні, несхожі на інші, рецепти напоїв на основі кави. У цій статті ми зібрали найпопулярніші рецепти кавових міксів, які ви зможете приготувати вдома.

Коретто

Це різновид міцної італійської кави, яку змішують з різними алкогольними напоями. Цю позицію можна зустріти в меню деяких маленьких ресторанів, які зберегли свою автентичність.

Для приготування вам знадобитися:

  • Кава Grano Dorado — 40-70 мл;
  • Алкоголь — 50 мл.

Спосіб приготування:

Справжня кава для коретто вариться виключно в турці. Так смак виходить міцніше і краще розкривається. Готову каву наливають в маленьку чашку, а до неї подають чарку з міцним алкоголем. Напої можуть бути різними, але найчастіше зустрічається лімончелло, граппа або самбука. Технологія вживання коретто наступна: потрібно випити маленький ковток кави, потім в чашку додати половину чарки з алкоголем, перемішати, випити і запити алкоголем, що залишився в чарці. Цікаво, що цю маніпуляцію слід виконувати не поспішаючи, максимально насолоджуючись смаковими дуетом.


Пряний латте

Цей напій користується великою популярністю в осінній період. Це пов’язано з його насиченим жовтогарячим кольором, що нагадує осіннє листя. Напій володіє незвичайним яскраво вираженим смаком і сподобається всім любителям насичених, «неспокійних» смаків.

Для приготування вам знадобитися:

  • Кава Grano Dorado — 50 мл;
  • Молоко (коров’яче можна замінити будь-яким рослинним) — 200 мл;
  • Кориця, бадьян, куркума — щіпка;
  • Мед — кілька крапель.

Спосіб приготування:

Заварити каву будь-яким зручним для вас способом. У кастрюлю налити молоко, додати всі прянощі, мед і підігріти до температури близько 80 градусів (не доводити до кипіння). Потім накрити кришкою і дати ароматам «вбратися» близько 5 хвилин. Після цього каву і пряне молоко можна змішувати і подавати.


Кава по-єврейськи

Вважається, що цей рецепт — це давня спадщина єврейської культури. Зараз його можна спробувати в кав’ярнях Ізраїлю, Туреччини та Сербії, але ми навчимо вас готувати його вдома.

Для приготування вам знадобитися:

  • Мелена кава Grano Dorado — 50 гр;
  • Часник — 1 зубчик;
  • Мед — 1 чайна ложка.

Спосіб приготування:

У турку насипати мелену каву і мед, дати трохи постояти на вогні до розчинення меду. Потім слід додати воду і розрізаний на 4 частини часник. Напій слід варити до закипання, потім накрити кришкою і дати настоятися 5 хвилин. Перед подачею каву слід процідити. Готово!


Еспресо-тонік

Цей напій з’явився в Європі в один зі спекотних літніх вечорів. Ходять чутки, що його придумали офісні працівники, які через корпоративні заборони не могли вживати алкогольні напої в будні дні. «Білі комірці» любили стандартний джин-тонік, але через загрозу звільнення не могли пити його раніше п’ятниці. Щоб хоч чимось замінити улюблений коктейль вони додали замість джина міцну каву.

Для приготування знадобиться:

  • Кава Grano Dorado — 50 мл;
  • Будь-який тонік (відмінно підійде Швепс) — 200 мл;
  • Вода без газу — 50 мл;
  • Лід — за бажанням.

Спосіб приготування:

Приготувати міцну каву і дати їй настоятися 10-15 хвилин. Потім в стакан викласти лід, налити воду, тонік, каву і перемішати. Готово!


Солона кава з апельсином

Цей рецепт з’явився в Сполучених Штатах Америки. Кажуть, що його придумав арабський бариста в Брукліні (Нью-Йорк), тому є підстави вважати, що у напою є африканське «коріння».

Для приготування вам знадобитися:

  • Кава Grano Dorado — 100 мл;
  • Апельсиновий фреш (можна замінити звичайним магазинним соком) — 50 мл;
  • Цедра апельсину — 50 гр;
  • Сіль, цукор — щіпку.

Спосіб приготування:

Заваріть каву зручним для вас способом (по консистенції вона має нагадувати американо). Потім перелийте її в чашку, додайте апельсиновий фреш, цедру, сіль і цукор. Гарненько перемішайте і дайте настоятися близько 10 хвилин. Перед подачею напій потрібно процідити, також можна додати лід.

23.10.2020