Це варто спробувати: найнезвичайніші рецепти кави
Кава — це найпопулярніший напій у світі, у нього мільйони фанатів. За багато років в деяких країнах з’явилися свої унікальні, несхожі на інші, рецепти напоїв на основі кави. У цій статті ми зібрали найпопулярніші рецепти кавових міксів, які ви зможете приготувати вдома.
Коретто
Це різновид міцної італійської кави, яку змішують з різними алкогольними напоями. Цю позицію можна зустріти в меню деяких маленьких ресторанів, які зберегли свою автентичність.
Для приготування вам знадобитися:
- Кава Grano Dorado — 40-70 мл;
- Алкоголь — 50 мл.
Спосіб приготування:
Справжня кава для коретто вариться виключно в турці. Так смак виходить міцніше і краще розкривається. Готову каву наливають в маленьку чашку, а до неї подають чарку з міцним алкоголем. Напої можуть бути різними, але найчастіше зустрічається лімончелло, граппа або самбука. Технологія вживання коретто наступна: потрібно випити маленький ковток кави, потім в чашку додати половину чарки з алкоголем, перемішати, випити і запити алкоголем, що залишився в чарці. Цікаво, що цю маніпуляцію слід виконувати не поспішаючи, максимально насолоджуючись смаковими дуетом.
Пряний латте
Цей напій користується великою популярністю в осінній період. Це пов’язано з його насиченим жовтогарячим кольором, що нагадує осіннє листя. Напій володіє незвичайним яскраво вираженим смаком і сподобається всім любителям насичених, «неспокійних» смаків.
Для приготування вам знадобитися:
- Кава Grano Dorado — 50 мл;
- Молоко (коров’яче можна замінити будь-яким рослинним) — 200 мл;
- Кориця, бадьян, куркума — щіпка;
- Мед — кілька крапель.
Спосіб приготування:
Заварити каву будь-яким зручним для вас способом. У кастрюлю налити молоко, додати всі прянощі, мед і підігріти до температури близько 80 градусів (не доводити до кипіння). Потім накрити кришкою і дати ароматам «вбратися» близько 5 хвилин. Після цього каву і пряне молоко можна змішувати і подавати.
Кава по-єврейськи
Вважається, що цей рецепт — це давня спадщина єврейської культури. Зараз його можна спробувати в кав’ярнях Ізраїлю, Туреччини та Сербії, але ми навчимо вас готувати його вдома.
Для приготування вам знадобитися:
- Мелена кава Grano Dorado — 50 гр;
- Часник — 1 зубчик;
- Мед — 1 чайна ложка.
Спосіб приготування:
У турку насипати мелену каву і мед, дати трохи постояти на вогні до розчинення меду. Потім слід додати воду і розрізаний на 4 частини часник. Напій слід варити до закипання, потім накрити кришкою і дати настоятися 5 хвилин. Перед подачею каву слід процідити. Готово!
Еспресо-тонік
Цей напій з’явився в Європі в один зі спекотних літніх вечорів. Ходять чутки, що його придумали офісні працівники, які через корпоративні заборони не могли вживати алкогольні напої в будні дні. «Білі комірці» любили стандартний джин-тонік, але через загрозу звільнення не могли пити його раніше п’ятниці. Щоб хоч чимось замінити улюблений коктейль вони додали замість джина міцну каву.
Для приготування знадобиться:
- Кава Grano Dorado — 50 мл;
- Будь-який тонік (відмінно підійде Швепс) — 200 мл;
- Вода без газу — 50 мл;
- Лід — за бажанням.
Спосіб приготування:
Приготувати міцну каву і дати їй настоятися 10-15 хвилин. Потім в стакан викласти лід, налити воду, тонік, каву і перемішати. Готово!
Солона кава з апельсином
Цей рецепт з’явився в Сполучених Штатах Америки. Кажуть, що його придумав арабський бариста в Брукліні (Нью-Йорк), тому є підстави вважати, що у напою є африканське «коріння».
Для приготування вам знадобитися:
- Кава Grano Dorado — 100 мл;
- Апельсиновий фреш (можна замінити звичайним магазинним соком) — 50 мл;
- Цедра апельсину — 50 гр;
- Сіль, цукор — щіпку.
Спосіб приготування:
Заваріть каву зручним для вас способом (по консистенції вона має нагадувати американо). Потім перелийте її в чашку, додайте апельсиновий фреш, цедру, сіль і цукор. Гарненько перемішайте і дайте настоятися близько 10 хвилин. Перед подачею напій потрібно процідити, також можна додати лід.