Кукурудзяні пластівці в меню гурмана: від десертів до м’ясних страв

Як ми зазвичай використовуємо кукурудзяні пластівці? Заливаємо їх молоком або йогуртом та їмо. Іноді любимо похрумтіти цими смаколиками просто так, без додавання будь-яких інгредієнтів. Але рано чи пізно одноманітність набридає. А продукт все ж таки улюблений і корисний. Та й приготування особливого не вимагає. Що ж робити?
Прийшов час відкрити для себе нові варіанти страв з кукурудзяними пластівцями! Йдемо від простого до складного.
Хочете урізноманітнити свій сніданок? Зробіть десерт парфе в красивому широкому келиху.
Перший шар — пластівці з улюбленим йогуртом.
Другий — кукурудзяні кульки з какао або шматочки чи навіть стружка шоколаду.
Третій — шматочки вашого улюбленого фрукта, наприклад, банана, ківі, полуниці.
Зверху все заливаєте знову йогуртом. Такий десерт смачний, корисний і красиво виглядає.
Полюбляєте оладки? Додайте до них кукурудзяні пластівці! Рецепт — простіше не буває! Печете оладки, намазуєте їх улюбленим варенням, зверху посипати пластівцями. Якщо пластівці занадто великі — подрібнюєте в ступці або блендері. Можна зробити млинці в кілька шарів, використовуючи декілька видів варення та кукурудзяних хрустиків з різними смаками.
Кукурудзяні пластівці можна додавати до морозива. Солодкий десерт з хрусткою присипкою напевно сподобається багатьом. Відмінний варіант — кульки з солоною карамеллю. Таке незвичайне поєднання смаків зараз в тренді, подібні кульки використовують у багатьох кафе і ресторанах для прикрашання морозива та інших солодких десертів.
Цікавий варіант для пікніка або вечірки — зефір в кукурудзяних пластівцях. Вам знадобляться шпажки та дві миски. Наколюєте зефір на шпажку, занурюєте його спочатку в миску з розтопленим шоколадом, а потім — в миску з пластівцями. Хрустка солодка смакота готова!
Деякі використовують кукурудзяні пластівці як панірування при запіканні м’яса. Також вони підійдуть, якщо ви хочете зробити сирні палички або кульки. Тепер знадобляться 3 миски. У першій — борошно з сіллю, перцем і спеціями за смаком, в другій — збиті яйця, в третій — подрібнені в крихту пластівці. Для створення сирних паличок або кульок можна використовувати моцарелу або сулугуні. Обвалюєте паличку або кульку в борошні, потім — в яйці, а після — в кукурудзяній крихті. Струшуєте зайве і знову занурюєте спочатку в яйце, а потім — в пластівці. Викладаєте заготовки на деко і випікаєте в духовцы 5-7 хвилин при 200 градусах. Відмінна закуска до пива і не тільки готова!
Готується м’ясна або овочева запіканка — використовуйте кукурудзяні пластівці для верхнього шару. В цьому випадку краще вибрати пластівці без смакових добавок і навіть неглазуровані, щоб додати страві хрусту, але не перебити її смак.
Відмінним варіантом для вечері або сніданку буде сирна запіканка з кукурудзяними пластівцями і ягодами. Вам знадобляться:
- 250 г сиру;
- 150 г пластівців;
- 50 г ягід (журавлина, смородина, чорниця і т. ін.);
- 20 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- половина лимона або апельсина;
- 2 ст. ложки цукру.
Тож почнемо. Змішуємо і подрібнюємо в блендері сир, цедру цитруса і яйце. Додаємо до отриманої маси цукор і розм’якшене масло. Тепер акуратно вмішуємо кукурудзяні пластівці та ягоди. Один нюанс: ягоди краще брати з щільною шкіркою, щоб вони зберегли свою форму при випіканні. Форму для запікання застилаємо пергаментом і викладаємо в неї отриману суміш. Ставимо в розігріту духовку і при температурі 180-200 градусів випікаємо приблизно 30-40 хвилин. Запіканку можна їсти і гарячою, і холодною.
Приємного вам апетиту і нових кулінарних вражень!