Історія
1937 рік — дата заснування заводу. Початок будівництва першого на території СРСР цеху, який спеціалізувався на виготовленні сухих сніданків.
1941 рік — в березні була випущена перша продукція — кукурудзяні пластівці. Але в червні, з приходом війни, цех був евакуйований в місто Горький і тимчасово перепрофільований під випуск товарів для потреб фронту — каш-концентратів.
1943-1944 роки — після звільнення Дніпропетровська почалося відновлення зруйнованого цеху і монтаж обладнання. Крім концентрованих каш і пластівців на підприємстві налагоджується випуск варення, повидла і плодово-ягідних вин.
1959-1960 роки — початок виробництва вафель, початкова потужність — 200 тонн на рік.
1963 рік — випуск перших кукурудзяних паличок в СРСР. Тодішній директор Василь Крикунов відвідав США, де йому показали процес виробництва «повітряних» ласощів. По поверненню додому він розробив технологію і власними руками сконструював першу вдосконалену машину для виробництва паличок з кукурудзяної крупи — екструдер. Виробнича потужність — 1 700 тонн на рік.
1965 рік — початок виробництва славетних панірувальних сухарів.
Завод активно розвивався, і до 1970 року на підприємстві успішно працювало вже 6 цехів: перший цех займався виготовленням кукурудзяних пластівців і панірувальних сухарів, другий і четвертий — кукурудзяних паличок і кукурудзяних пелюсток, третій — плодово-ягідних киселів, екстрактів, супів і кремів, п’ятий — вафель, а в шостому цеху виготовлялися коробки та етикетки. Це була велика перемога для всіх працівників заводу.
1972 рік — початок виробництва першої в УРСР розчинної кави.
1977 рік — розроблена і впроваджена технологія виготовлення розчинних напоїв.
1994 рік — створення акціонерного товариства ЗАТ «ДКХК». Колектив обирає на посаду голови правління і директора Олександра Коврова.
1999 рік — на підприємстві затверджена і зареєстрована власна торгова марка «Золоте Зерно». Саме ця назва перемогла в конкурсі, проведеному серед співробітників комбінату.
2004 рік — запуск першої в Україні виробничої лінії з виготовлення гранульованої кави.
2008 рік — запущена унікальна лінія обробки зерна інфрачервоними променями для пластівців моментального приготування, які випускаються під торговою маркою «Злаково».
2010 рік — старт виготовлення сухих сніданків у вигляді хрустких кульок, які випускаються під ТМ «Mr. Croco». Пізніше лінійку доповнили кільцями, фігурними виробами у вигляді динозавриків і мега-кульками.
2014 рік — зареєстрована нова торгова марка «Grano Dorado», під якою було розпочато випуск високоякісної кави — меленої, розчинної, в зернах і 3в1.
2015 рік — початок виготовлення екструзійних кукурудзяних пластівців, які випускаються під ТМ «Злаково».
Підприємство завжди виготовляло продукти з якісної сировини. Це неодноразово підтверджувалося міжнародними документами. У 2018 року комбінат отримав сертифікат ISO 9001: 2015, а в 2020 році — ISO 22000: 2019.
Сьогодні комбінат є одним з найбільших в Україні виробників сухих сніданків, кукурудзяних паличок та ін. Продукція ДКХК успішно реалізується не тільки на внутрішній ринок, а й за кордон — в Грузію, Казахстан, Туркменістан, Молдову, Німеччину, США та ін.
Весь цей час підприємство успішно розвивалося і радувало своїми товарами мільйони людей. Сьогодні асортимент ПрАТ «ДКХК» налічує понад 200 найменувань продукції і це не межа. У колектива комбінату є безліч планів на майбутнє і вони обов’язково втіляться в життя!